Pengikut

Sabtu, 21 Julai 2012

Ramadhan Ya Ramadhan

  Salam Ramadhan... Ramadhan tahun ini bermula pada hari sabtu 21/07/2012. Alhamdulillah..bersyukur aku kerana berkesempatan untuk menikmatinya lagi... Benarlah kata Allah bulan Ramadhan bulan penuh nikmat dan hikmat. 1st day puasa da nampak nikmatnya...mana tidaknya... dengan cahaya pagi yang terang, angin sejuk yang sepoi-sepoi, paling best perjalanan aku ke tempat kerja dari puchong ke setapak CLEAR..hu..hu.. Macam Raya pulak. Banyak warga K.L. balik ke kampung kot untuk berpuasa bersama keluarga tercinta... Bagus..bagus..bagus...Bak kata BOBOI 'Samer dengan kite'..he..he.. Kesempatan ini aku ambil untuk mengucapkan 'Selamat menyambut Ramadhan kepada umat Islam di seluruh pelusuk dunia ini...serta ampun dan maaf ku pohon atas kesalahan yang aku lakukan jika aku perjalanan aku sampai disini sahaja...'
Aku juga ingin berkongsi untuk pertontonkan sedikit sebanyak gambar2 masjid yang ada di seluruh dunia ini. Gambar2 ini aku ambil dari blog  ardi-lamadi.blogspot.com
Kalau nak tengok besar sikit gambar tu.. klik kat gambar ye..


 MASJID KRISTAL DI TERENGGANU-MALAYSIA
 


 MASJID DI AKHALTSIKHE-GEORGIA

 MASDIJ DI BANGLADESH

 MASJID DI GAUTENG-SOUTH AFRICA

 MASJID DI KAZHSTAN

 MASJID DI KYRGYZSTAN

MASJID DI PUTARAJAYA-MALAYSIA

MASJID DJAMIE ASR DI BRUNEI

MASJIS GREAT DI XIAN-CHINA

MASJID FAISAL DI ISLAMABAD-PAKISTAN

MASJID DI KOUTOUBIA DI MARAKESH-MOROCCO

MASJID KUL SHARIF DIKAZAN-RUSSIA

 MASJID LARABANGA DI GHANA

 MASJID NABAWI DI MADINAH

 MASJID DI FUKUOKA-JEPUN

 MASJID FATMADI DI KUWAIT

Selasa, 17 Julai 2012

Tanzil - Quran Navigator

Tanzil - Quran Navigator

Bismillahhirrahmannirrahim... link ni aku letak kat blog aku supaya senang aku nak mengingatkan diri aku.. agar di mana aku berada boleh la aku membaca Quran sikit2. Tak de la alasan tak boleh baca sebab Quran kat rumah.. Sekarang da senang.. selain ada Quran digital.. ada internetkan! ada hp kan!  Boleh leh jadi renungan..

Khamis, 12 Julai 2012

WEDDING DAY...


On Wedding Day...
Bz la...tak dapat nak citer panjang lebar..ada masa nanti aku edit sikit2.
 Cuma aku berharap, aku diberi ruang & peluang untuk teruskan kehidupan aku seperti orang lain yang berada di maya ini. Semua orang mengharapkan yang terbaik untuk diri dan keluarga mereka. Begitu juga aku! Selain berusaha aku juga sentiasa berdoa semoga segala impian & harapan aku itu benar! Serta Allah permudahkan juga perkenankan segala urusan aku..amin..
Sayang Allah...











dengan anak2nya..

keluarga barunya...



Mak pengantin...

Nurul dan Daniel

Anak dak Andak..Shin, Sabrina, Syidah dan hero terkini... Nazhan.

Anak dak Siti.. Yaya dan Achah


Hari Nikah










Hari Kenduri
 



 






Antara kenalan yang menghadiri majlis
Ibu (Pn. Raja Zaridah)
Ibu antara kenalan yang banyak membantu dan bertolak-ansur
dalam hal anak2

Zura.. datang juga akhirnya..

Ziela.. Yang ni kalau x datang
tak dapat la masuk keramat lagi..ha..ha..

Yus..walau pun sesat barat..sampai gak akhirnya..


Fatin (kawan Erna) punya mak..

Husband Angah dan Esman..

Ila dan Irfan..

Norliz..





Along dibantu oleh anak buahnya..he..he..

Angah dan bodyguard nya yang pemalu..

Mama sarah..


Penyanyi jemputan ni..Nazar..ha..ha..

Tunggu...



Ni operasi membungkus buah tangan.




Kecik besau semua kena kerah siapkan buah tangan untuk tetamu he..he..kesian..kesian..kesian.

Akhir sekali Terima Kasih kepada Ibubapa, adik-beradik, sedara-mara, kengkawan dan semua yang terlibat dalam urusan untuk menjayakan, merestui dan bertungkus-lumus di majlis perkahwinan Azlia & Iqbal.
Hanya Allah saja yang dapat membalas budi kalian semua..
Love u alls..