Pengikut

Khamis, 30 April 2009

Gaji naik!!

Allhamdulillah.....Gaji naik!!! yahooo!!!... timo kacih kat BOS. Zaman ekonomi meleset ni banyak org x berkerje! kene berhenti kerja la...termasuk la 2 org adik lelaki aku...kesian..camne nk idup kat K.L ni dgn anak2 yg bersekolah, ramai lak tu... Yg gaji kurang lain lak citernya kan! Tp alhamdulillah lah.. x sangke lak gaji aku lak naik!! wlau camne pun ape la daya aku nk tlg adik2 aku tu huk..huk..huk... tanggungjawap aku pun tak terpikul!!..klau ble kt ni sbg anak, kakak, mak nk sgt2 tgk org yg kt sayang ni senang dan gembira kan!! yg penting tiada yg lebih kt perlukan selain dari doa....'smoge tuhan permudahkan lah segala urusan kt di dunia ini dan akhirat nanti' Aminnnn....

Selasa, 28 April 2009

Butter kek ( fariza)

Lupa lak nk citer ahad lpas gak along balik umah mak jap semata-mata nk gi pesta buku kat PWTC..kelakar..org seremban sanggup dtg dr jauh gi pesta buku, org dkt ni x penah gi pun..he..he.
Anak2 along ikut gak..tinggal 2 org yg besar tu je x ikut.. dorg ni syok skit, klau dtg x mghampakan lah...pandai mghargai makanan! x penah mambazirnya! nampak aku je x de lain la...mesti tanya x wat kek ke? Jd dlm sibuk mgerjakan anak arnab tu, sempat gak wat kek butter & muffin vanilla utk dorg...

resepi ni kak fariza yg bg, dia mmg tarer la bab2 kek ni. Dari kek butter sampai la cheese kek dan sgala jenis kek la...best giler! Ni salah satu yg kt org dpt..sejak tu klau nk wat kek butter da tentu la guna resepi kak fariza.
Kalau ikutkan resepi ni same je kot dgn kek butter yg kt dok slalu wat dulu, cuma yg menyedapkanya ialah jenama bahan2 yg kt guna..klu nk tau cuba!!!


Butter Cake

bahan2:
250g butter (ACS butter)
6 biji telur

180g gula kaster 4 sudu besar krimer pekat manis
250g tepung naik sendiri
1 sudu kecil butter vanilla
caranya:
mcm biasa la..

-pukul butter dan gula hingga kembang
-masuk telur 1-1 (masa ni pukul pakai tangan je)
-masuk asen vanilla, krimer dan tepung
-bakar mcm biasa la utk kek!
senangkan!!!


Ni baru masak...



Da siap...! x letak krim pun x sempat ni pun da sedappp....










Muffin Vanilla
Muffin vanilla ni beli yg segera je..tinggal nk tambah telur & butter cair... beli kat kedai bakeri senang...da tentu jd sedap lak tu he..he!!


Anak Arnab

Ahad lepas balik umah mak, baru la tau arnab aku dah beranak kali ke 3... 1st time branak 2 ekor, tp bila pg kt org tgk da mati mak dia makan... dia pun 1st time agaknya x tau kot ape benda la agaknya ni ekk..! 2nd time branak 2 ekor dia da pandai skit...tp sempat idup 2 minggu je mati kucing makan ... kucing tarik celah sangkar...menangis I tau.. now 3rd time branak 6 ekor yahoo...I da seal keliling sangkar tu,tkut kucing makan..tp mase kt org dtg 2 ekor da mati..kebuluran agaknya...

Arnab ni klau ikut info yg kt org baca kat IT kata mak dia mmg x jaga anak...menyusu pun 1x je sehari. Tp klau kt org ada kat sana dpt la 2x sehari..kt org la anak-branak pegangkan mak dia..susun la anak2 arnab tu take turn menyusu.. harap kali ni selamat la semuanya...klau x nangis lg!!!


Ni umur seminggu, tetidur kekenyangan...nama?! da ada da..
Dari kiri: lucia,paula,paulina ( 2 putih ni klau tertukar nama x pe, sbb x leh nk beza same je ) yang last skali is lalola..( pling comel skali, sbb ada ring putih kat leher dia).




Video anak arnab...

video video video video

Rabu, 22 April 2009

shasha sukan 2009

Bile da wat blog ni kena la update kan!...klu x lame2 nanti lupe lak, maklumla...memory da low..
Ahad lepas, 19 april 2009 shasha sukan...dr pg smpai la tgh ari...bnyak ooo... hadiah dia dpt kah..kah..kah..


shasha senyum dlm penattt...


yash..sri...shasha....syok la tu...



muka baru bangun tido...



Dgn kak sri umah merah...




Dgn kengkawan umah biru...eksen lah tu!!



Tgh menyibuk...


Ni tgh kojo koreh nk menang la ni...



tgh nanyi lagu utk rumah biru...bersemangat! aja..aja..fighting!!



Dgn kak erna..





video video

Jumaat, 17 April 2009

SALAM PERTAMA....

Assalammualaikum....hi...sy baru di sini salam internet sy mulakan... di ikuti dengan pantun...

buah kuinin di luar pagar,
ambil galah tolong jolokan,
sy ini baru belajar,
kalau salah tolong ajarkan.