Pengikut

Khamis, 3 Disember 2009

'BULAN TINA'

Assalammualaikum...hai..lamenya x update blog aku ni...bz giler la...(malaz sebenarnya..ha..ha) Bukan pe saje nk citer pasal anak ku yg ketiga tu..Tina. Klu bln nov. mmg bz dgn aktiviti sek.. akhir thn la katakan...walaupun ni da msk dis. bru nk update he..he.. Thn ni thn terakhir tina bertadika...thn dpan msk darjah 1 lak.. huk..huk..anak umi da besar! Mcm mana la tina bersekolah rendah nanti?! x larat aku nk bayangkan...bkn ape..anak aku tu ln skit klu dibandingkan dgn kakak2nya...Dari kecil serba-serbi lambat...aku rasa la pembesaran dia terbantut kot mase kecil2 dulu, x ckup vitamin!! sbb org yg jaga dia dulu sayangkan rumah takut bersepah dr bg anak aku makan...sehingga pd umur 2thn anak aku berat 8kg je... aku susah payah bangun pg wat bubur nasi lg utk akan aku..harammmm...1 bekas makan 1/4 je dia bg..kata anak aku x nk makan.. sedih! sedih!...dah la aku mcm ni...Tp aku redha je...x salah kan pun org tu..aku berterima kasih ape,dia sudi jaga anak aku sbb aku x tau nk bg siapa jaga.. tambahan lak waktu tu aku mmg tgh hebat dilanda dugaan..lg pun aku nk biar la dia dekat dgn tmp keje aku...

Lepas tu aku hantar anak aku kat 1 sek tadika ni...Tadika Haziq, bos aku punya kawan..Ibu kami panggil dia, sblm ni pun kakak2 tina mmg sek.tadika kat situ mase umur 5-6thn.. tina ni kira speacial kes la dia amik! Ibu tu la sudi jg n ajar anak aku...pagi play school, ptg pusat penjagaan....Allhamdulillah aku bersyukur sgt2 diorg la yg pelan2 mendidik anak aku yg lambat tu tanpa mengira waktu n tanpa membezakan anak aku tu dgn anak org ln wlaupun aku selalu lambat bayar..he..he..Terima kasih cikgu2 semua..terutamanya ibu..huk..huk...

Disini aku nk abadikan serba sedikit aktiviti akhir thn sehingga tutup persekolahan Tina di sek tadika tu..layan je la...

Ni sewaktu dorg p lawatan ke Muzium n Pusat Sains Negara...
Shasha p gak utk teman tina kat sane..
Nk jd citer..aku n anak sulung ku x tau nk p mane sementara nk tunggu mrk balik...kami pun mengekor la belakag bas, sbb ktorg pun x penah p pusat sains...nk tgk gak..he..he.

Berdua dgn kakaknya..

Tina..

Ni lak mase hari sukan sek dia..



Sbb anak aku kecik n lambat dia selalu jd mangsa la...
Ni jd model..kene balut jd mummy..

Ni lak dgn salah 1 kwn thn 6 dia..

Akhir sekali aktiviti sblm tutup sek....
Majlis Penyerahan Sijil utk murid2 thn 6 yg spt thn2 sblmnya di adakan di Kelab Darul Ehsan...
Ketika bersama Guru Besar Tadika Haziq utk menggambil sijil..
Pn Raja Zaridah...

Anak ummiiii...

Dgn kwn2 6thn..

Salah 1 persembahan tarian murid2 tadika haziq..cayahlah.

Da abis nk balik la tu...

Ni la cikgu Tina...Cikgu Alia
Selalunya guru kelas bertukar tiap thn, tp cikgu ni mengajar tina dr kelas 4 thn hingga kelas 6thn..agaknya dia x puas mengajar anak aku yg lambat tu kot..he..he..TQ Cikgu Alia..



Erna n Shasha..tgh syok makan..

Ni video sewaktu Majlis Penyerahan Sijil n video sukan Tina...Jd model lg...acara pakaian beragam n video acara gimnastik!! cayalah...perhatikanlah mcm mana anak kecik aku tu beraksi!!
video video
video video video

Ahad, 18 Oktober 2009

Raya 2009

Akummmm...lama x update blog...bz giler...raya nk abis da...da msk depavali lak tu..baru nk citer bab raya!!! he..he..he. Saje wat kenagan...sementara ada ni...Raya ari aku kata kan x de plan pun...alih2 terlebih plan lak...rase x cukup lak cuti...tu pun ada gak umah yg dlm senarai x yg dpt p..ape pun alhamdulillah syukur pd allah dgn ape yg telah kami nikmat n lalui sehingga kini...semoge engkau sentiasa bersame ku...amin.(sadis arr huk..huk..) Ingin ku kongsi & ku abadikan sedikit kenagan terindah ku ini...

Ini semua org tau...Rendang ayam n daging serta ketupat n kuah kacang, makanan tradisi di pg raya...kira mmg kegemaran semua org lah katakan..


Ni lak antara biskut2 raya yangggg....Di beli lah...he..he..he..x de mase la...jait baju lg...tu pun ade gak baju org yg hampir2 x siap tau...ha..ha.

Ni mak n ayah...seksenya la nk suruh bergambar...ape tah lg nk la wat konon2nya pasangan serindik...berpakaian sedondon la katakan..tiap2 thn pun mcm tu...silap2 byak sgt suruh dia itu ini..last2 kene marah lak..ha..ha..org tua la katakan..x nk membazir katenya...mane ade je dia pkai..nk posing2 lg le...ape pun mak n ayah aku...aku tau la nk handle cam ne!! he..he..pd kuarge aku jgn mere ye!!! ha..ha.

Dgn anak2 aku...n ade lak terselit anak buah sorg ni...yg paling kecik tp ckap mcm org tua.

Ni aktiviti pg raya..biase la...bermaaf-maafan..ni adik aku yg bongsu...aku n dia je yg ade pg raya umah mak...yg lain2 ptg bru dtg..gambar aku ade gak..tp buruk lak he..he.

NI kat sabak bernam..beraya umah mak mertu angah...baca btul-btullll...sempat gak meronda kat sane...

Ni lak kat melaka...balik gak walau da raye ke 5...tu pun sbb ada sepupu bertunang...gambar lupe lak nk amik...maklum la...sibuk dgn anak2 yg memanjang nk ke laut je kejenya..

Lepak bwah pokok..syok ooo..rase nk tido je kene angin laut...

Mak duk celah pokok smpai tertido...malu2 lak bile org nk amik gambar.....

Ni selipar raye akuuuuu...da hilang! ari tu! aku mcm tau je dia nk hilang..nasip baik aku amik gambar dia...huk..huk...

Selasa, 15 September 2009

Selamat Hari Raya

Sempena bulan syawal yg bakal menjelma ini ..sy ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada pengikut2 'Hanya Aku' dan pengunjung yg sudi melawati blog ini...Jika ada terkasar bahasa sepanjang terbitnya (cewah..) blog in...dan telah menyinggung perasaan pengunjung 'Hanya Aku'...sepuluh jari ku susun...ampun ku pohon...Raya thn ini serba sederhana semuanya...wlau x plan p mana2 lg...yg penting anak2 merasai suasana raya yg bakal menjelma setelah sebulan berpuasa...termasuk tina (yg ketiga) thn ni 1st time dia puasa...igat dpt 1/2 ari je...rupanya dpt dia tahan sampai 1 hari...sayang umi. Harap anak2 gembira dgn ape yg dapat ku sediakan...Akhir kata semoga gembira di hari raya..Pada yg pulang ke kampung...semoga selamat pergi dan pulang hendaknya...Pada umat Islam seluruh dunia 'Selamat Hari Raya Aidilfitri"...

Isnin, 24 Ogos 2009

Selamat berpuasa..

Selamat berpuasa!!! ni nk citer la...thn ni anak aku yg ke3 (tina) 6 thn start puasa...kesian di..da la kurus...cam x sampai hati lak nk suruh puasa..abis tu cam ne..akak2 dia start puasa pun dlm 5-6 thn..jd dia pun kena la try...1st day nk sahur kt org nk la msak yg dia suka konon, niat mmg da pasang utk sebln... alih2 kt org x terjaga...hampeh.. da la mlm tu dia x makan nasi. igat nk bg puasa 1/2 ari...tp tgk dia ok je...biar je la.. tp da ptg2 tu, trus jd org pendiam...x bercakap lgsung..bg bahasa isyarat je..igat nk buka kat umah je..maklum la...aku nk menjahit utk raya ni... kesian tgk dia..last2 aku pi umah mak aku le berbuka...punya la taat dia makan sampai habis..lepas berbuka..trus jd hyperactive!! tergelak ktorg, trus atuk dia bg duit beli bunga api...suko la dia main sambil nyanyi lg lagu raya..ha..ha.. harap dia berjaya puasa sampai sebln ni...aminnn.

Isnin, 29 Jun 2009

Kenduri kawin aini...

Semalam aku & kwn lame mase keje kat keramat dulu 'ziela' p la kenduri kawin aini... yg aku wat baju nikah dia ari tu... ni kira belah pengantin lelaki la, sbb ari tu x dpt p kenduri umah dia kat perak dulu...skrg kat ampang..da ikut peta yg dia bg kt org pun sampai same dgn pengantin..da berkenalan dgn kuarga aini..ape lg..kt org pun ikut rombongan pengantin pompuan..yes!! jd layan yg kami dpt speacial skit la he..he...thanks aini n faizuree. smoge berbahagia hingga ke anak cucu.. aminnnn..

Aini..

aini n suami

Ziela..marah amik gambar dia tgh makan...he..he.

konsert 'satu' dato siti nurhaliza

saje nk citer...jumaat lpas 26th jun...kt org p tgk konsert 'Satu' Dato Siti Nurhaliza kat Istana Budaya...best giler la.. punya lah sekse nk dpt tiket..smuanya abis utk 27&28hb jun..tinggal 26hb je, tu pun utk pelanggan maxis je!! bedal lah...janji dpt!! persembahan d mulakan dgn..biasa la.. 'Lagu Negaraku' dulu... pastu aizat af...okay la..aizat pun kt tau ble nanyi..dkt 5 lagu gak la..pastu bru siti..non stop...best!! terpaku la tgk siti...bkn je dgn kejelitaannya n persembahannya...tp kemerduan dan kelantangan suaranya jg...slalunya ble tgk konsert mesti la nk nanyi2 n tepuk2 la tangan...ni x leh! bile nanyi2 pastu senyap je sbb asyik tgk dia...puas hati la... satu je x puas hati...x dpt jmp siti uwekkk!! igat lpas abis show ada sesi autograf...penat kami tunggu...last2 x de...tp terubat jg la... dpt bergambar dgn dato' k....yehhh!!! pastu dgn hajjah ziela jalil...mula tu segan gak..tp tgk org lain selamber je...kt org pun ape lg...he..he..

Buku yg kt org beli...konon2 nanti nk autograf siti la..huk..huk..


Dato k tgh d interview...


x dpt bergambar dgn dato' siti...bergambar dgn suami dato' siti
(dato k) pun jd la...


bergambar dgn hajjah ziela jalil..


koleksi baju2 siti yg dipamerkan..



ni baju kawin siti...cantikan.


baju ni siti pakai mase wat concert kat london dulu...